Camí de Santiago

dimarts, d’abril 04, 2006

Arribo a Ponferrada, això s'acava

3 Comments:

  • Tu ets el de la tele de blanes,no?

    By Anonymous Anònim, at 00:05  

  • POS SÍ

    By Blogger Joan, at 17:46  

  • Camí de Santiago (I). De Barcelona a Ponferrada

    Sortíem de Barcelona en tren cap a Ponferrada la nit del divendres 27 d'abril de 2007. Després d'uns dies lligant els últims temes, els que deixava i els que em portava al Camí; un cop feta la llista de coses per la marxa; només em restava fer la motxilla. Em sortí una mica pesada, uns 10 quilos. En aquell moment em semblava que tot ho necessitaria. Ara, amb l'experiència viscuda, crec que hem deixaria una bona pila de coses.

    Havia quedat amb el Francesc -el meu germà-, a casa dels meus pares (també es la seva) a quarts de sis de la tarda. A les sis sortim, ens acompanya la seva xicota, la Megi. Agafem el metro a Canyelles i baixem a l'Estació de Sants. El nostre tren surt a les vuit del vespre, tenim temps de fer un cafè i ho fem. Dos cafès amb llet i un aigua.

    El nostre tren surt de l'andana 4 i nosaltres ens hi adrecem. Vagó 33, cabina 4, els dos llits de dalt de tot d'una cambra de 6 llits. Hi ha dues persones més, una de jove i l'altre força gran. El jove marxa -segurament al bar- i no torna fins que som al llit.

    Un cop el tren arranca fem una cerveseta al bar, tornen al vagó, i abans de anar a dormir sopem uns entrepans que duem a sobre. Al tren es veuen altres aventurers que segurament també van a fer el Camí. Nosaltres parlem de tot i de res, i evidentment també de les jornades que tenien per endavant. La gran preocupació es el clima. Totes les prediccions ens presenten un panorama de pluja, dia si, dia també ... Pel camí pugen dues persones a Saragossa.

    La revisora desfà els seients i en fa llits. Ens demana els billets, comprova que estan bé i sel's emporta. Es una cosa que mai m'ha agradat: es porta els billets i tu et quedes sense res. Ens diu que ens despertarà una hora abans.

    Hem d'arribar a un quart menys cinc de vuit del matí, segons el billet. Ens aixequem a les sis. A dos quarts de set la revisora passa i ens diu que anem amb una mica de retard, que arribarem deu minuts tard. Des de el tren veiem sortir el sol. I bones noticies, no plou.

    Es dissabte, 28 d'abril i Comença l'aventura.

    By Anonymous Anònim, at 01:34  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home