Camí de Santiago

dimecres, de març 29, 2006

Terradillos - Bercianos del Real Camino (La Comuna de 500 anys)

Després de dormir al privat amb llençols (només faltaria amb el que ens han robat! a 15 minuts per les vuit marxo sol cap a Moratinos (Meitat del Camí entre Roncesvalles i Santiago).
10:30 Sahagún. Penso que aquí va parar en Rafa, un dels que varen descobrir-me el Camí i ja li he dedicat puntualment una pinzellada en aquest Blog. Una abraçada als de 8è!!
Preparo amb el de Tudela un pla d'atac a Lleó de dues etapes de 20 Qm. per arribar el proper divendre. Sense presses, per variar de companyies, per aturar el temps, per fer alguna cosa, per pendre la decisió que no pensavem, per menjar-nos un "pincho de tortilla con cola" que està escrit a una pissarra d'un carrer... per fer temps en arribar a Bercianos. Per que ens dòna la gana, vaja!
13:30 - L'alberg és tancat. Una dona que es diu Tina i viu al nº9 del carrer Santa Rita ens diu que l'hospitaler ha anat a comprar, però que sempre s'atura al Bar de tornada. Esperem.
Quan decidim anar a buscar-lo al bar, s'escolta pel carrer de l'ermita enderrocada: - El hospitalero viene!!. És en Ricardo de Elche, que coneix a la Silvia de Blanes de l'Hostal Kiku. Un caxondo que ens dona de dinar i ens fa para el beure de la nit. Només faltaria.
L'edifici té 500 any, "de adobe" la escala la va fer un italià durant un més de fusta que ell mateix va comprar, el terra és de pedretes gaudinianes sense ordre i ens posa al dia de la gent del poble, de la seva vida i ens adivina les nostres.
M'ocollono d'aquest moment de plaers... Ara sí que estic de ple un altre cop en... on haig d'estar.
ës el cinquè dia i sensto que no vull marxar. Escolto (dificil en mi) les experiècies que m'expliquen, conec al Geremias, que repasa la llista de capellans que han passat pel poble... i viu just enfront de l'aberg (nº14 - Carrer Santa Rita veí de la Tina). Això es total!! i és d'on he pogut actulitzar aquestes ratlles que ara llegeixes.
Fins a Lleó no podré dir-vos res més. Això doncs: Fins ara.

Aquesta tarda comencen a caure quatre gotes i de cop gira la cantonada una pelegrina. És Melisa.